Op zaterdag 7 juni wordt een opvolger gezocht voor Tom Boonen als winnaar van de ‘Carrefour Market Heistse Pijl’. Verschillende renners van professionele teams zoals OmegaPharma–Quickstep, Lotto-Belisol, TopsportVlaanderen-Baloise, Telenet-Fidea en Sunweb-Napoleon Games zullen aan de start van deze wedstrijd verschijnen.

Heist-op-den-Berg is op zaterdag 7 juni voor een dag dan ook hét epicentrum van het Belgische wielrennen. De start- en aankomstzone liggen opnieuw in de Paul Van Roosbroecklaan, ter hoogte van het Hof van Riemen. Het startschot wordt gegeven omstreeks 14 uur en de aankomst wordt verwacht rond 18 uur.

Het traject van de wedstrijd verloopt via: Paul Van Roosbroecklaan (vertrek) - Lostraat - Westerlosesteenweg - Tapelaarstraat - Herentalsesteenweg - Wiekevorstsesteenweg - Krombeekweg - Nieuwendijk - Hallaarstraat - L. Carréstraat - Leopoldlei - Bergstraat - Bergop - Kerkplein - Kloosterstraat - Herentalsesteenweg - Oude Godstraat - Frans Coeckelbergsstraat - Paul Van Roosbroecklaan (aankomst).

De wedstrijd zal gecoördineerd worden door de Heistse politie en alle kruispunten van de omloop zullen beveiligd worden door politiepersoneel en/of vaste gemachtigde opzichters

Tijdelijke verkeershinder

Om de veiligheid tijdens het verloop van de wedstrijd te kunnen garanderen, zijn tussen 8 uur en 22 uur bijkomende verkeersmaatregelen van kracht. Tussen 14 uur en 18 uur geldt langsheen het parcours een parkeerverbod en moet het verkeer de rijrichting van de renners volgen.

Aangepaste openingsuren containerpark en uitleenpost bib

Naar aanleiding van doortocht van de Heistse Pijl is die dag het containerpark 1 op de Herentalsesteenweg slechts open tot 12 uur i.p.v. tot 15 uur. De uitleenpost van de bibliotheek in Itegem is om dezelfde reden de hele dag gesloten.